اخبار 2022
اخبار 2022

ليليان ؛ قالي دستباف ارمني هاي ايران

خريدار قالي دستباف كرمان

 

توريسم آنلاين : تاكنون اسم ليليان به گوشتان خورده ؟ ليليان اسم يك قالي زيباست . قالي كه در روستاي تاريخي ليليان مي بافند.

در قرن دهم هجري بخشي از ارامنه‌ به دستور شاه‌ عباس صفوي به جلفاي اصفهان مهاجرت كردند و سپس در برخي روستاهاي استان‌ مركزي ساكن شدند. «ليليان» همانطور كه از اسمش هم پيداست، يكي از همين روستاهاست كه ميزبان ارامنه مهاجر شد.

 

به گزارش همشهري آنلاين ، روستايي در 17كيلومتري شهرستان خمين در استان مركزي با جمعيتي حدود 500نفر. با گذشت سال‌ها، ارامنه اين منطقه از خود آثاري مانند كليسا، مدرسه و آرامستان به‌جا گذاشتند اما در اين بين قالي ليليان، همان كه به قالي ساروق پهلو مي‌زند، شهرت جهاني يافت. ارمني‌ها در بافت اين نوع قالي از رنگ‌هاي طبيعي و نقشه منحصر به فرد استفاده مي‌كنند.

 

تمايز قالي‌هاي ليليان در مهارتي بود كه قاليبافان ارمني به‌ويژه بانوان داشتند. گرچه اين روزها ديگر ارمني‌ها در روستا ساكن نيستند، اما اين مهارت را از خود به‌جا گذاشتند و قالي ليليان كه شهرت جهاني دارد، همچنان بافته مي‌شود.

 

قالي ليليان گره خاصي با يك پود ضخيم و فشرده دارد. از سوي ديگر، رنگرزي قالي‌ها 100درصد با رنگ‌هاي طبيعي انجام مي‌شود. استفاده از پشم مرغوب با رنگرزي گياهي باعث مي‌شود قالي مخملي به‌نظر بيايد. كسي خبر ندارد ارمني‌هاي روستاي ليليان، قاليبافي را از كجا ياد گرفته‌اند.

اما مي‌دانيم كه قدمت قاليبافي در استان مركزي به صدها سال پيش برمي‌گردد. بر فرض اينكه قاليبافي را از ايراني‌ها ياد گرفته باشند، در بستر مناسب، مهارتي به آن اضافه كردند كه هنر قالي ليليان را از ديگر قالي‌ها متمايز مي‌كند قالي‌ ليليان معمولا در ابعاد 9 يا 12متري بافته مي‌شود و نقشه قالي را ارمنيان بيشتر از نقاشان ارمني الهام گرفتند و برخي را هم خودشان با تركيب گل، پيچ، ماهي و نقشه حوضي ابداع كردند.

 

طرح‌هاي متداول قالي ليليان، طرح شاخ‌بزي، گل‌پنبه‌اي، گلداني افشان و ماهي است. سر ترنج مياني كه در وسط فرش قرار مي‌گيرد به شكل طاووس است و طرح‌هاي ديگر مثل شاخ‌بزي مابقي قالي را پر مي‌كند.مهارت قاليبافي ليليان اكنون چشم انتظار ثبت در زمره ميراث ناملموس است.

قاليشويي تسليحات

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۵۵:۳۹ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

چگونه با صادرات فرش خودرو وارد كنيم؟

خريدار فرش در تهران

اقتصاديچگونه با صادرات فرش خودرو وارد كنيم؟
اقتصاد ايران: رئيس مركز ملي فرش گفت: صادرات در مقابل واردات خودرو مجاز است و افرادي كه ۷۰ ميليون دلار فرش صادر كنند، مي‌توانند خودرو وارد كنند.

- اخبار اقتصادي -
به گزارش خبرگزاري تسنيم، فرحناز رافع امروز در نشست خبري با بيان اينكه فرش دستباف يك كالاي سرمايه اي و بنابراين گران است، گفت: فرش دستباف از چند ميليون تا چند ميليارد در رده‌هاي مختلف تجاري و نفيس قرار دارد. البته هنوز هيچ كس قادر به رقابت با فرش ايران نيست و مديريت دانش آن در دنيا در دست ايران است كه بايد حفظ شود.

 

وي افزود: صادرات در مقابل واردات خودرو مجاز است و افرادي كه 70 ميليون دلار فرش صادر كنند، مي‌توانند خودرو وارد كنند.

 


رئيس مركز ملي فرش با بيان اينكه تركيه و چين نمي‌توانند بازار ايران را به دست آوردند، تصريح كرد: ايران رتبه سوم صادرات فرش را دارد، اما در اصل سوم نيستيم؛ چراكه بخاطر تحريم‌ها و تعهد ارزي با كم اظهاري مواجه هستيم. صادرات وزني فرش هم كاهشي نداشته كه اين موضوع را تاييد مي‌كند.

وي با بيان اينكه فرش‌هاي كشورهاي ديگر با ايران قابل مقايسه نيست، تصريح كرد: دو مشكل قانوني در كسب و كار مربوط به فرش‌هاي مرجوعي و عبور موقت وجود دارد كه پيگير حل آن هستيم و وزير صمت هم قول كمك داده است‌.

 

رافع در ادامه با بيان اينكه بازگشت ارز براي فرش در حال حاضر يك سال در نظر گرفته شده، از تلاش براي افزايش اين زمان به 36 ماه خبر داد و گفت: مشكل اصلي صادرات فرش به جز تحريم، تعهد ارزي است. آمارها نشان مي‌دهد صادرات افت وزني نداشته و اگر اظهار واقعي باشد افت ارزشي هم نداشتيم. صادرات در چهار ماهه هم افزايشي بوده است.

 

وي افزود: در اصل يك صادرات پنهان هم وجود دارد كه بخاطر تحريم و تعهد ارزي است و اگر اين رقم با آمار رسمي صادرات جمع شود، بر اساس آمار توليد، مي‌توان گفت صادرات رقم قابل توجهي بوده است. همچنين به دليل شرايط ياد شده ممكن است فرش ايران با اسم كشورهاي ديگر هم صادر شود.

وي در ادامه اين نشست خبري به نمايشگاه فرش دستباف ايران اشاره كرد و گفت: بعد از دو سال وقفه بخاطر كرونا، بيست و نهمين نمايشگاه فرش دستباف ايران از 31 مرداد تا ششم شهريور در نمايشگاه بين‌المللي از ساعت 10 صبح تا 20 شب برگزار خواهد شد. پيش بيني و تلاش مي‌كنيم اين نمايشگاه 10 هزار نفر بازديد كننده داشته باشد. قبلا اين تعداد 8000 نفر بود.


وي با بيان اينكه مهمانان خارجي هم در نمايشگاه حضور دارند كه جزئيات آن در جريان نمايشگاه اعلام مي‌شود، گفت: بيش از 5500 نفر در مدارس و دانشگاه‌ها در رشته فرش در حال تحصيل هستتد كه قرار است اقداماتي مثل كانون ارزيابان فرش با همكاري آن‌ها اجرا شود تا با مهر ارزيابان اصالت فرش تاييد شود.

*جزئيات هديه فرش طلا به پوتين

وي از رونمايي مجموعه فرش‌هاي نفيس در سالن 35 نمايشگاه خبر داد و گفت: فرش‌هاي جام جهاني نيز در مراحل توليد است كه كه يكي از آن‌ها به فيفا فرستاده مي‌شود. البته فرشي كه گفته شد از طلاست و به آقاي پوتين هديه داده شده هم در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته مي‌شود كه ببينيد از ابريشم است و طلا نيست. اين صحبت‌ها فقط نشان دهنده قدرت و زيبايي فرش ايران است كه مردم فكر مي‌كنند از طلا است.

رافع همچنين از برنامه‌ريزي براي حضور در در آسياي ميانه و شرقي و همچنين برگزاري نمايشگاه در ارمنستان، يونان، روسيه و كشورهاي عربي از جمله قطر همزمان با برگزاري جام جهاني خبر داد.

رافع درباره دستمزد پايين قاليبافان نيز گفت: دستورالعمل شوراي مزد تصويب و ابلاغ شده كه فعلا در چند استان به صورت آزمايشي اجرا مي‌شود و اگر موفق باشد ادامه پيدا مي‌كند.

قاليشويي لويزان

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۳۵:۵۶ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

گزارش ميداني ايسنا از نمايشگاه دائمي تابلو فرش، فرش و صنايع دستي
همه به به و چه چه مي‌كنند ولي خريد نه!

بهترين خريدار تابلو فرش

گرما بيداد مي‌كند اما خيلي از توليدكنندگان و فعالان فرش علي‌رغم خودنمايي خورشيد در آسمان، در غرفه‌هايي كه حتي از مبلغ اجاره‌هاي آن نيز شاكي هستند، حضور دارند تا شايد كاري بفروشند و طلسم فروش بالاخره شكسته شود.


اين روزها در نزديكي موزه فرش و پارك لاله نمايشگاه دائمي فرش، تابلو فرش و صنايع دستي درحال برگزاري است اما حيات چنين نمايشگاهي و حضور توليدكنندگان فرش و صنايع دستي در اين محل، گويي كه رازي باشد، به گفته‌ي صاحبان غرفه‌ها بدون هيچ تبليغاتي درحال برگزاري است.

آنچه در ادامه مي‌خوانيد گزارش خبرنگار صنايع دستي ايسناست كه پاي درد دل توليدكنندگان و فعالاني نشسته كه از كسادي وضعيت فروش اغلب به روي هنرهاي خود كه همان فرش‌ها باشد، به خواب رفته يا مشغول غذا خوردن و صحبت كردن هستند.

طفلك قاليبافان!

لهجه‌ي شيرين تبريزي دارند و با در اختيار گرفتن يكي از غرفه‌هاي نمايشگاه مشغول به فروش تابلو فرش هستند. از خبرنگار ترسي ندارند و انگار كه مهماني به غرفه‌ي آن‌ها سر زده باشد، با روي خوش شروع به صحبت كردن مي‌كنند. دو برادر هستند كه هردو به گفته‌ي خودشان در دانشگاه درس طراحي خوانده‌اند و علي‌رغم شرايط بد فروش بازهم با خنده مشكلات را به زبان مي‌آورند.

يكي از برادرها كه همزمان با صحبت كردن مشغول به كار است، درباره‌ي وضعيت فروش مي‌گويد: «همه به به و چه چه مي‌كنند، اما اغلب خريد نمي‌كنند چون قيمت‌ها خيلي بالا هستند. قيمت تابلو فرش‌ها عموما از ۶ ميليون تومان به بالا شروع مي‌شوند و همه كار دست هستند.»

او به كارهاي سفارشي‌اي كه در مدت نمايشگاه گرفته‌اند، اشاره مي‌كند و چنين ادامه مي‌دهند: «الان طرح‌هاي تابلوهاي فرش خوب هستند. قبلا ما توليدمان بيشتر بود، اما الان چون كشش نداريم، توليدمان را كمتر كرده‌ايم. براي مثال قبلا ما با ۱۰ تا تابلو به تبريز برمي‌گشيتم، اما الان باتوجه به فروش كمتر با تعداد بيشتري به شهرمان برمي‌گرديم.»

يكي ديگر از برادرها ادامه مي‌دهد: «مردم قدرت خريد ندارند. قديم‌ها فرش صادر مي‌شد و اوضاع خيلي بهتر بود.»

همه به به و چه چه مي‌كنند ولي خريد نه!



او درباره‌ي مهاجرت طراحاني ايراني به كشورهاي همسايه مي‌گويد: «من تمام عمرم را پاي اين كار گذاشتم، وقتي استقبالي نمي‌شود، برخي طراحان تصميم مي‌گيرند كه بروند؛ البته كه من هرگز فكر نكردم خاك مادري‌ام را رها كنم و بروم.»

اين فرد همچنين درباره علاقه ايراني‌ها به فرش مي‌گويد: «الان هر خانواده ايراني دوست دارد يك فرش دستبافت در خانه خودش داشته باشد ولي چون خانواده‌ها در نيازهاي اوليه خودشان نيز مانده‌اند، فروش ما هم كمتر شده است. براي مثال قبلا برخي مشتري‌ها چهار تا چهار تا تابلوي فرش مي‌بردند. الان فقط مي‌آيند و مي‌گويند چقد گران شده!»

برادر مسئول غرفه درباره‌ي مشكلات بيمه نيز چنين اظهار مي‌كند: «آنهايي كه قبلا بيمه شدند، دچار مشكل نشدند اما افرادي كه جديد بيمه شده بودند، بيمه‌شان مدام قطع و وصل مي‌شد. ما بيمه هم نباشيم نيازي نداريم، اما طفلك قاليبافان!»

همه به به و چه چه مي‌كنند ولي خريد نه!



شخص وزير از مشكلات آگاه هستند؟!

كمي جلوتر كه مي‌رويم غرفه‌اي با به نمايش گذاشتن فرش‌ها و گليم‌هاي عشايري با رنگ‌ها و طرح‌هايش در بين ساير غرفه‌ها خودنمايي مي‌كند. صاحب اين غرفه كه تعميركار فرشي در كنار او مشغول به كار است، با دلي پر وقتي كه مي‌فهمد خبرنگاري رو به رويش نشسته تا حرف‌هايش را بشنود، شروع مي‌كند: «فرش تنوع سليقه‌هاست و هركسي با ذهنيت خودش يك مدل را خريداري مي‌كند. برعكس سال‌هاي پيش كه ما هميشه در موزه فرش نمايشگاه‌هاي موفقي برگزار مي‌كرديم، امسال وضعيت فروش متأسفانه اصلا خوب نبود و فعلا كه نزديك به سه هفته‌است ما در اينجا هستيم، متأسفانه در حال ضرر كردن هستيم.»

او ادامه مي‌دهد: «الان ما سه هفته است كه به اندازه‌ي دو روز نمايشگاه‌هاي هفتگي‌مان فروش نداريم و متأسفانه تبليغاتي هم براي بهتر ديده شدن نمايشگاه انجام نگرفت. كلا حمايت چنداني از طرف وزارت ميراث فرهنگي براي تبليغات صورت نگرفت. همه اين‌هايي كه مي‌بينيد هزينه خودمان است. از من ۱۳۰ ميليون تومان پول گرفتند با برجي ۶۰ ميليون تومان پول. تقريبا براي من برجي ۷۰ ميليون تومان درآمده است. اين غرفه‌ها متعلق به خود ميراث است و شخص وزير هم احتمالا از اين مشكلات آگاه هستند.»

اين توليدكننده به تجربه‌اش در زمينه توليد فرش اشاره كرده و مي‌گويد: «من نزديك به ۱۷ ـ ۱۸ ميليارد تومان جنس براي فروش آورده‌ام، اما هيچكس غرفه‌ها را بيمه نكرده و گفته شده كه بايد اول غرفه‌ها شيشه شوند و بعد هركسي خودش را بيمه كند.»

او درباره قيمت كارهاي عشايري چنين اظهار مي‌كند: «فرش‌هاي عشايري قيمت ثابتي ندارند و همه قيمتي داريم.»

اين توليدكننده با انتقاد از بي‌توجهي به فعالان حوزه فرش مي‌گويد: «از توليد در حوزه فرش حمايتي چنداني نشده و اغلب در حد حرف و قول بوده است. تسهيلات هم خواسته باشند بدهند انقدر آدم را بيزار مي‌كنند كه پشيمان مي‌شويد؛ براي مثال زماني آمدند به ما گفتند شما كارآفرين منطقه هستيد و مي‌توانيد وام دريافت كنيد. به پول دادن رسيد. براي مثال براي يك ميليارد تومان؛ بايد ۷۶۰ ميليون تومان نقدينگي حساب ارائه مي‌كرديم. خب اگر من انقدر نقدينگي در حسابم داشته باشم اصلا براي چه بايد وام بگيرم؟»

اين توليدكننده كه به نظر مي‌رسد نسبت به واژه‌ي هنر ـ صنعت در مقابل فرش حساس است، درباره اطلاق اين عنوان مي‌گويد: «من كلا واژه صنعت را براي فرش نمي‌پسندم چون با اين عبارت‌ها مي‌خواهند فرش را به سمت كارهاي ماشيني و شيميايي ببرند و من اصلا موافق اين موضوع نيستم.»

همه به به و چه چه مي‌كنند ولي خريد نه!



مسئولان بيمه شمشير را از رو بسته‌اند

در كنار توليدكننده‌ در غرفه‌ي فرش‌هاي عشايري مرد كهنسالي حضور دارد كه كارش تعميرات است. تمام مدت گويي كه منتظر بود تا درد دلش را بيرون بريزد، با تمام شدن صحبت‌ها با توليدكننده، مي‌گويد: «من قبلا در بازار كارگاه داشتم اما دزد كارگاهم را سرقت كرد و مـتأسفانه پرونده را نيز بستند و اصلا به جايي نرسيد. انقدر به اين ور و آن ور زدم كه خسارت برخي را پرداخت كردم و مقداري همچنان باقي مانده است. الان من به صورت سيار كار مي‌كنم و كارگاه يا جاي مشخصي ندارم اما متأسفانه مسوولان بيمه شمشير را از رو بسته‌اند تا بيمه ما را قطع كنند.»

او ادامه مي‌دهد: «مدام بازرس مي‌فرستند تا اگر نباشيم، بيمه‌مان را قطع كنند. يا بايد در اين اوضاع به فكر نان باشيم يا بايد ثابت در جايي بنشينيم تا ببينيم آقاي بازرس چه زماني مي‌آيند كه بررسي كنند ما در حال كار كردن هستيم! بيمه من يك بار قطع شده بود و با مصيبت وصل شد و درحال حاضر نيز بيمه من وصل هست.»

اين تعميركار فرش كه همزمان هم كار مي‌كند و هم درد دل‌هايش را بيرون مي‌ريزد، چنين ادامه مي‌دهد: «تنها جايي كه ما خدماتي دريافت مي‌كرديم، بيمه بود و حالا شمشير را از رو بسته‌اند تا بيمه‌ها را قطع كنند. دستمزدها اصلا خوب نيستند و اگر دو روز كار مي‌كنيم، در مقابلش دو ماه بيكار هستيم.»

توليدكننده در ميانه حرف‌هاي تعميركارش مي‌گويد: «فروش نيست. وقتي فروش من بالا باشد، خب كار هم هست. ما شروع كارمان را با سه ـ چهار تا كار انجام داديم و جرأت نداريم توليد كنيم چون فروش نداريم!»

تعميركار در آخر، خواسته‌اش از مسوولان مرتبط را چنين مطرح مي‌كند: «مجموعا صنف فرش را بايد حمايت كنند چون ما از هنر باستاني ايران وام‌داري مي‌كنيم كه در آستانه‌ي منقرض شدن است. حالا يكسري ممكن است سرمايه‌اي داشته باشند يا كار ديگري بلد باشند و به جايي هم برسند ولي امسال ما كه كاري از دستمان برنمي‌آيد و سن و سالي هم از ما گذشته، عاقبت ما چه خواهد شد؟»

به گزارش ايسنا،
اگر پاي صحبت‌هاي فعالان حوزه فرش از قاليباف گرفته تا توليدكننده و طراح بنشينيد، اغلب با نگاهي آميخته به نگراني، خواهان بهتر شدن شرايط هستند و در اين مسير موضوعاتي چون انتقال مركز ملي فرش ايران از وزارت صمت به وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و با مسائلي از اين دست برايشان تفاوتي ندارد. بيژن اربابي، كارشناس و استاد دانشگاه پيشتر در گفت‌وگويي با ايسنا، در اين زمينه چنين اظهار كرده بود: «فكر مي‌كنم مديريت مركز فرش مدت‌هاست كه جلوه سياسي به خود گرفته و اغلب مديران لايق، مدت‌هاست كه خداحافظي كرده‌اند و اين مكان را تبديل به صحنه سياسي و سكوي پرتاب كرده‌اند.» حال بايد ديد مسئولان مربوطه چه سياست‌گذاري‌اي براي بهبود شرايط انجام خواهند داد؟


قاليشويي در خيابان استخر

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۲:۵۴:۲۲ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

فرش وينتيج و كهنه نما و تمام چيزهايي كه لازم است بدانيد!

فرش كهنه نما

ني ني بان

اين روزها فرش‌هاي وينتيج و كهنه نما براي دكوراسيون منزل بسيار مورد توجه هستند؛ هم رنگ ملايمي دارند؛ هم حس اشياي قديمي را به ساكنين يك خانه منتقل مي‌كنند.


فرش وينتيج و كهنه نما با طرح و مدل جديد، مدرن و فانتزي

در سال‌هاي اخير فرش‌هاي وينتيج و كهنه نما خيلي مد شده‌اند. يك فرش قديمي مي‌تواند به هر فضايي جان ببخشد. اين مدل فرش‌ها اغلب از نظر رنگ و طرح غني هستند؛ به‌عنوان يك قطعه پر از رمز و راز كف خانه پهن مي‌شوند؛ طرح و نقش اين فرش‌ها را مي‌توان ساعت‌ها تحليل كرد. چطور مي‌توان اين فرش‌ها در خانه وارد دكوراسيون كرد؟ چطور آنها را با لوازم و مبلمان ست كنيم. در ادامه اين صفحه ني‌ني‌بان، با هم درباره فرش وينتيج كهنه‌نما بيشتر مي‌خوانيم.

فرش وينتيج چيست؟
فرش‌هاي وينتيج، فرش‌هايي هستند كه در ظاهر خود، قديمي و كهنه به نظر مي‌رسند. اين يعني در بدنه آن‌ها چيزي شبيه به سنگشور ديده مي‌شود و لايه‌هايي از بافت آن‌ها بر اثر گذر زمان و عمر فرش، از بين رفته است. البته بسياري از فرش‌هايي كه امروزه به عنوان فرش وينتيج يا كهنه نما به فروش مي‌رسند، در واقع فرش‌هاي قديمي نيستند و صرفا توسط فرآيندهايي كه در توليد آن‌ها انجام مي‌شود، قديمي به نظر مي‌رسند. زيبايي فرش وينتيج در طي ساليان اخير، طرفداران بسياري پيدا كرده و به همين دليل هم بازار توليد و فروش اين نوع از فرش‌ها حسابي داغ است!

بسياري از فرش‌هايي كه امروزه به عنوان فرش وينتيج يا كهنه نما به فروش مي‌رسند، در واقع فرش‌هاي قديمي نيستند و صرفا توسط فرآيندهايي كه در توليد آن‌ها انجام مي‌شود، قديمي به نظر مي‌رسند.
فرش وينتيج يا كهنه نما در دكوراسيون داخلي
يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي فرش وينتيج در دكوراسيون منزل، آن است كه به شما اين امكان را مي‌دهد كه خانه‌هايي با سبك‌هاي دكوراسيوني متفاوتي از آن استفاده كنيد، اين يعني اين مدل از فرش‌ها هم براي فضاهاي مدرن به كار مي‌آيند و هم خانه‌هايي با طراحي كلاسيك!

اين مدل از فرش‌ها مي‌توانند رنگ‌هاي تند يا خيلي خنثي داشته باشند و در طرح‌ها و رنگ‌هاي مختلف عرضه شوند. بنابراين دست شما در انتخاب بهترين فرش وينتيج براي دكوراسيون منزلتان كاملا باز خواهد بود. كافي است، رنگ‌بندي و سبك طراحي دكوراسيون منزل خود را در نظر بگيريد و به سراغ فرش وينتيج يا كهنه نماي مورد نظر خود برويد.

فرش وينتيج و كهنه نما با طرح و مدل جديد، مدرن و فانتزي

انواع فرش وينتيج
به طور كلي فرش‌هاي وينتيج يا كهنه نما را مي‌توان به دو دسته‌بندي كلي تقسيم كرد:

فرش وينتيج كهنه نما دستباف
اولين نوع از فرش‌هاي وينتيج، مدل‌هاي دستباف هستند. فرش‌هاي كهنه نماي دستباف ممكن است آنتيك باشند يا در سال‌هاي اخير بافته شده باشند. فرش دستباف وينيتج كهنه نما بسيار گران‌تر از ساير انواع است.

فرش وينتيج كهنه نما ماشيني
فرش وينتيج ماشيني در سال‌هاي اخير، در فروشگاه‌هاي فرش ماشيني عرضه مي‌شود. صنعت فرش بسيار گسترده و متنوع است. جديدترين انواع و طرح‌هاي فرش كهنه نما، در شركت‌هاي فرش ماشيني، بافته مي‌شوند. قيمت فرش ماشيني، بسيار پايين‌تر از فرش وينتيج كهنه نما دستباف است.

قيمت فرش وينتيج
برخي افراد تصور مي‌كنند كه فرش وينيتج بايد حتما آنتيك باشد؛ با اين حال همان‌طور كه پيش از اين هم اشاره شد امروزه بسياري از فرش‌هاي وينتيج و طرح كهنه‌ نما هستند كه به صورت ماشيني بافته شده‌اند. اين فرش‌ها نيز به نوبه خود زيبايي‌شان را حفظ كرده‌اند و فضاي خانه‌تان را جذاب‌تر مي‌كنند. نكته مهمي كه بايد به آن اشاره كنيم اين است كه فرش‌هاي وينيتجي كه خود، با مرور زمان كهنه شده‌اند، هزينه‌اي به مراتب بيشتر از فرش‌هاي وينتيج ماشيني دارند و طبيعتا از ارزش بيشتري نيز برخوردارند.

فرش‌هاي وينيتجي كه خود، با مرور زمان كهنه شده‌اند، هزينه‌اي به مراتب بيشتر از فرش‌هاي وينتيج ماشيني دارند و طبيعتا از ارزش بيشتري نيز برخوردارند.
با اين حال اگر تصميم به خريد فرش وينتيج داريد مي‌توانيد با خيال راحت به مراكز و فروشگاه‌هاي موردنظرتان برويد، چراكه اين نوع از فرش‌ها با تنوع هزينه بسيار متفاوتي كه دارند هيچ گونه محدوديتي از نظر بودجه برايتان فراهم نمي‌كنند و شما مي‌توانيد متناسب با بودجه‌اي كه در نظر داريد، فرش موردنظر خودتان را خريداري كنيد.

فرش وينتيج و كهنه نما با طرح و مدل جديد، مدرن و فانتزي

انتخاب رنگ فرش وينتيج كهنه نما
تقريبا مي‌توان گفت كه هيچگونه محدوديتي در رنگ‌بندي فرش وينتيج وجود ندارد، با اين حال شما مي‌توانيد همچون ساير المان‌هاي دكوراسيوني مورد نظر خود، با بررسي شرايط و اولويت‌ها، فرش وينتيج خود را انتخاب كنيد. به طور كلي فرش‌هايي كه به رنگ ختثي هستند مي‌توانند در سبك‌ها و رنگ‌هاي متفاوتي از دكوراسيون منزل، كاربرد بيشتري داشته باشند. بنابراين اگر به دنبال دردسر انتخاب رنگ فرش نيستيد و صرفا مي‌خواهيد كه سريع‌تر يك رنگ بي‌دردسر انتخاب كنيد مي‌توانيد به سراغ رنگ‌هاي خنثي برويد.

مطلب پيشنهادي: 12مدل فرش فانتزي اتاق خواب، پيشنهادي ويژه براي مادرها

چيدمان خانه با فرش وينتيج
به طور كلي، چه فرش شما وينتيج باشد و چه نباشد در چيدمان خانه‌تان نقش مهمي دارد و مي‌تواند تاثيرات بسيار زيادي از خود به جاي بگذارد. براي مثال اگر خانه‌اي شلوغ و كوچك داريد بهتر است كه براي خريد فرش وينتيج خود به سراغ مدل‌هايي برويد كه از رنگ‌هاي روشن و يا طرح‌هاي بسيار كمي برخوردارند. با اين كار مي‌توانيد فضاي خانه‌تان را از شلوغي بيش از حد، رها كنيد.

در كنار اين نيز المان‌هاي ديگري همچون آباژور، گلدان، مبلمان، كاغذ ديواري و... همه و همه به زيباتر ديده شدن دكوراسيون منزل شما در كنار فرش وينتيج كمك مي‌كنند. مهم‌تري چيزي كه بايد در نظر بگيريد اين است كه سليقه و علايقتان چيست. با اين حال، رعايت تناسبات را نيز دست كم نگيريد!

فرش وينتيج و كهنه نما با طرح و مدل جديد، مدرن و فانتزي

ضخامت فرش كهنه نما وينتيج
بسياري از فرش‌ها دستباف كهنه نماي آنتيك، تارو پود مشخصي دارند. ممكن است نياز به ترميم و مرمت داشته باشند. اين كار را بايد به كارشناسان و متخصصان بسپاريد. فرشي كه با دست بافته شده باشد، ممكن است نظم فرش ماشيني را نداشته باشد. انواع فرش دستباف كهنه نما، بسيار نازك اند اما مدل‌هاي جديد ماشيني بسيار، يك دست و زيبا هستند.

خريد فرش وينتيج كهنه نما
چنين فرش‌هايي را بايد از يك فروشگاه معتبر بخريد. چه از نوع فرش وينتيج ماشيني؛ چه فرش كهنه نماي دستباف جديد؛ امروزه فروشگاه‌هاي متعددي اين فرش‌ها را عرضه مي‌كنند و خريد آنلاين هم دارند.

قاليشويي در جشنواره

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۳۰:۵۳ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

از قالي‌بافي در يك كارگاه قرضي تا صادرات فرش به اروپا/ منتظر كار دواتي نماندم

خريدار قالي

فاطمه سپهوند فارغ‌التحصيل رشته مديريت صنعتي از دانشگاه ملي است كه پس از اتمام درسش به جاي اينكه منتظر بماند شغل دولتي پيدا كند مسير بافندگي فرش را دنبال كرده، او امروز و پس از حدود ۱۰ سال نه تنها به كارش علاقه دارد، بلكه با سرمايه حدود ۳ ميليون تومان توانسته براي ۱۵ نفر به طور ثابت شغل ايجاد كند.


از قالي‌بافي در يك كارگاه قرضي تا صادرات فرش به اروپا/ منتظر كار دواتي نماندم
خبرگزاري فارس لرستان- نسرين صفربيرانوند، فاطمه سپهوند بافنده خرم‌‌آبادي كه ۳۳ سال سن دارد با وجود مخالفت خانواده و اطرافيان فرش بافي را در يك كارگاه آموزشي يا مي‌گيرد.

او كه پس از راه‌اندازي كارگاه دوره طراحي فرش را در دانشگاه جامع علمي كاربردي نيز طي مي‌كند، مي‌گويد: دانشگاه جامع علمي كاربردي علاوه بر افزايش اطلاعات و تجربيات جديد در ايجاد انگيزه و معرفي ما نقش مهمي داشته است.

اين بافنده جوان و باانگيزه مي‌گويد: در مسير بافت فرش با ناهمواري‌هاي زيادي مواجه شدم ، اما كوتاه نيامدم چون باور داشتم كه خالق كركيت من بودم، وقتي خودت چيزي را توليد مي‌كني مانند فرزندت دوستش داري.

با ابن بافنده فرش گفت‌وگوي كوتاهي انجام داده‌ايم كه در ادامه مي‌خوانيد.





چطور شد با وجود تحصيلات دانشگاهي، اين مسير را انتخاب كرديد؟

اينكه من اين مسير را انتخاب كرده‌ام براي خودش داستاني دارد، من سال ۹۰ از دانشگاه ملي فارغ التحصيل شدم، مدتي تمام استخدامي‌ها را شركت كردم اما نتوانستم شغلي پيدا كنم.

يكي از دوستان به من گفت كه تا شغلي پيدا مي‌كني فرش‌‌بافي را دنبال كن، وقتي اين موضوع را مطرح كردم خانواده به شدت مخالفت كرد، مي‌گفتند اين همه درس خوانده‌ي كه بافنده بشوي.

اما چون دلم نمي‌خواست بيكار بنشينم به يك كارگاه آموزش فرش رفتم و شروع به بافندگي كردم.

قبل از اينكه سراغ كارگاه برويد، به فرش‌بافي علاقه داشتيد؟

قبل از اينكه به كارگاه آموزش فرش بروم علاقه چنداني نداشتم هر چند مادرم در گذشته بافنده فرش بود، اما وقتي به كارگاه رفتم علاقه‌ پيدا كردم و متوجه استعدادم در اين حوزه شدم.

كارگاه را چه زماني راه‌اندازي كرديد؟

وقتي سراغ فرش بافي رفتم تازه تحصيلات را تمام كرده بودم و درآمدي نداشتم پول شهريه كارگاه را هم به زحمت تهيه مي‌كردم ،پدرم هم كه كمكي نكرد چون مخالف بود.

حتي براي خريد طرح اوليه گوشي خود را فروختم، فرش را تا نيمه يافته بودم كه با دوستم تصميم گرفتيم كارگاه بزنيم.





با چه قدر سرمايه شروع كرديد؟

من با حدود ۳ ميليون تومان كار را شروع كردم، يا قرض و قوله كارگاه را راه‌اندازي كرديم.

چه حسي داشتيد وقتي وارد اين عرصه شديد؟

ببينيد، بافت فرش سراسر عشق بود و زندگي، اينكه خالق محصولي بودي كه مرگ ندارد حس شيريني است.

در اين مسير خيلي اذيت شدم و ناهمواري‌هاي زيادي ديدم اما كوتاه نيامدم چون باور داشتم كه خالق كركيت من بودم.

وقتي چيزي را توليد مي‌كني مانند فرزندت دوستش داري.

چطور شد به فكر تحصيل در دانشگاه جامع علمي كاربردي افتاديد؟

بعد از چند سال از فعاليتم در حوزه فرش سال ۹۵ يا ۹۶ بود كه متوجه شدم رشته طراحي فرش در دانشگاه جامع علمي كاربردي وجود دارد اين شد كه ورود كردم.

تحصيلات آكادميك چه تاثيري بر فعاليت شما داشت؟

علاوه بر اينكه اطلاعات زيادي را در حوزه طراحي كسب كردم و تجربيات جديد و متنوعي را به دست آوردم، دانشگاه نقش مهمي در معرفي ما كه جوان بوديم و تازه شروع كرده بوديم داشت.

حضور ما در نمايشگاه‌هاي مختلف داخل و خارج استان انگيزه ما را براي ادامه كار دو چندان كرد، ما پاي ثابت همه نمايشگاه‌ها بوديم.

نكته ديگر اينكه من چون كارم رو دوست داشتم وقتي با دنياي جديدتري آشنا شدم ديدمان بازتر شد و متوجه با ارزش بودن فعاليتم شدم.

خوب يادم هست در يك نمايشگاه رييس دانشگاه جامع علمي كاربردي كشور سفارش ۴۰۰ تابلو فرش را به ما ارائه كرد كه دلگرمي و انگيزه زيادي به ما داد.





از اينكه سراغ شغل دولتي نرفتيد، پشيمان نيستيد؟

خير، همه چيز شغل دولتي نيست، بعضي وقت‌ها بايد ريسك پذير باشي و منتظر نماني معجزه‌ي اتفاق بيفتد بايد خودتان معجزه كنيد.

من مي‌توانستم خانه بمانم به اين بهانه كه كار دولتي نيست اما توجيه مناسبي نبود.

به هر حال هر مسيري سختي‌هاي خاص خودش را دارد هيچ كاري آسان نيست، اما اگر به كارت علاقه داشته باشي موفقيت در انتظار تو است.

تلاش و كوشش پشت بند شغل علاقه داشته باشي عشق به كار باعث موفقيت در هر شغلي مي‌شود،

نكته ديگر در بازار آزاد به ويژه صنايع دستي مي‌توانيم ايده داشته باشيم و به آنها پر و بال بدهيم.

كمي درباره كارتان توضيح مي‌دهيد؟

من سالانه به ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر آموزش مي‌دهم كه پس از پايان دوره و دريافت مدرك براي خودشان كسب و كاري راه مي‌اندازند.

اكنون چند نفر ثابت براي شما كار مي‌كنند؟

تا قبل از كرونا ۴۰ نفر براي ما به طور ثابت كار مي‌كردند، اما كرونا به كسب و كارها آسيب وارد كرد، اكنون ۱۵ نفر به طور ثابت در كارگاه مشغول فعاليت هستند، تمام تلاشم را انجام مي‌دهم تا به دوره قبل از كرونا برگرديم تا تعداد بيشتري را جذب كنيم.

توليد و بازار شما چطور است؟

توليد ما اكنون به سمت پيش فروش رفته است، حدود يك سال است قراردادي را با يك سري اشخاص منعقد كرده‌ايم و فرش‌هاي تمام ارگانيك يعني فرش درشت بافت، تمام پشم با رنگرزي طبيعي را براي صادرات به كشورهاي ديگر توليد مي‌كنيم.





يعني فرش‌هاي ارگانيك بازار داريد؟

بله، بازار خوبي دارد، اين فرش‌ها براي اتاق كودك و افرادي كه در بستر بيماري هستند بسيار مناسب است زيرا از زخم بستر جلوگيري مي‌كند.

مواد اوليه اين فرش را در استان تهيه مي‌كنيد؟

بله، نخ مورد را در استان تهيه مي‌كنيم، رنگرزي هم كه طبيعي است.

اولين درآمد را يادتان است؟

من اولين درآمدم از محل آموزش هنرجويان بود، چون زماني كه كارگاه را راه‌اندازي كرديم در حال بافت فرشي بودم كه ارتباط زيادي با اين فرش برقرار كرده بودم.

از درآمدتان راضي هستيد؟

هر چند در شرايط كنوني و افزايش قيمت‌ها هزينه و در آمد با هم نمي‌خوانند، اما ما يك مجموعه هستيم سفره‌ي پهن شد كم و زياد با هم كنار مي‌آييم‌.

وقتي مي‌گوييم فرش منظورمان فرش زير پايي دست بافتي است كه طرفداران خاص خودش را در دنيا از جمله آمريكا و كشورهاي اروپايي دارد.

ما بافنده‌هاي خوبي داريم از طرفي طرح‌هاي لري در گذشته نمادي از فضاي استان بوده است، اما متاسفانه امروز مسوولان به راحتي از كنار اين موضوع مي‌گذرند و طرح فرش لري دستخوش تغييرات شده است.

ما در حوزه فرش دستبافت حرف براي گفتن داريم البته اگر مسوولان پاي كار باشند، زيرا فرش درگذشته يكي از محصولات درآمد زا بوده اما واقعيت اين است كه امروز نه تنها فرش لري بلكه فرش ايراني وضع خوبي ندارد به گونه‌ي كه افغانستان هم از ما جلو زده است.

سخن پاياني اگر داريد.

من با وجود مشكلات و ناهمواري‌ها نمي‌توانم بي خيال باشم و اگر كاري را شروع كردم سنگ‌ها و موانع باعث نمي‌شوند كه من جا بزنم، اما ده سال است كه در اين حوزه فعاليت دارم اما بيمه نيستم در حالي كه چند سال ديگر جسمم فرسوده مي‌شود.

قاليشويي تهرانپارس

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۵۳:۳۲ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

دولت از شناسنامه‌دار شدن فرش ايراني حمايت مي‌كند؟

خريدار فرش در تهران

شناسنامه فرش مطالبه‌اي كه چندين دهه مطرح است اما تا همين چند سال پيش هيچ ساز و كاري از سوي متوليان فرش دستبافت از جمله مركز ملي فرش در اين خصوص صورت نگرفته است.


به گزارش ايران اكونوميست، نبود شناسنامه فرش كه مي‌تواند سند مالكيت و از طرفي بيانگر مشخصات كامل فرش از جمله نوع نقشه، نام طراح، نام بافنده و محل بافت، نوع رنگرزي، نوع بافت و ... باشد، راه را براي بسياري از متخلفان و متقلبان در داخل و خارج از كشور باز گذاشته است.

تحريم‌ها، مسير صادرات و فروش فرش ايراني را با چالش جدي روبه‌رو كرد و راه براي رقيبان ايراني هموارتر از گذشته شد؛ به طوري كه صادرات فرش ايراني در اين سال‌ها نه تنها از رتبه نخست سقوط كرده بلكه برخي از توليدكنندگان قالي در كشورهاي چين، هند، نپال، تبت و پاكستان فرش‌هاي خود را به نام قالي خوشنام و پرآوازه ايراني يا همان «persian carpet» در بازارهاي جهاني به فروش مي‌رسانند. مسئله‌اي كه ضربه مهلكي به اعتبار هنر و فرهنگ كشورمان وارد كرده است.

از سوي ديگر ورود قاچاق بي‌رويه فرش افغانستان به كشورمان كه به نام فرش‌هاي بلوچ، تركمن، قشقايي و خراسان به فروش مي‌رسند و در كنار آن توليد برخي فرش‌هاي بي‌كيفيت با گره‌هاي تقلبي، مشتري داخلي را بي‌اعتماد و دلسرد به خريد فرش دستبافت مي‌كند.

در طول اين سال‌ها روساي مركز ملي فرش براي شناسنامه‌دار كردن فرش‌هاي نفيس، هنري و حتي تجاري پاي در ميدان گذاشتند ولي شناسنامه‌هاي طراحي شده در همان مراحل ابتدايي كنار گذاشته شدند؛ چراكه خلأهاي فراواني داشتند از جمله نبود ضمانت اجرايي و رديابي فرش و ... .

در دولت قبل شركت دانش‌بنياني، شناسنامه‌اي را پس از شش سال تحقيق و آزمون و خطا با حضور معاون اول دولت سابق و رييس مركز ملي فرش رونمايي كرد. اين شناسنامه كه شامل مشخصات كامل فرش، QRC محصول، ثبت آن در سامانه شناسنامه فرش، قابليت رديابي بودن، تاييد فرش و شناسنامه از سوي كارشناسان رسمي دادگستري، انتقال مالكيت آن در دفتر اسناد و ... است، از ويژگي‌هاي اين مطالبه جدي تحقق يافته جامعه فرش است.

در مقدمه شناسنامه‌اي كه از سوي اين شركت ارائه شده بود، چنين آمده است: «با توجه به اهميت و جايگاه فرش دستباف ايراني در فضاي ملي و بين المللي، شناسنامه‌دار كردن فرش دستباف، گامي موثر در جهت حفظ اعتبار و اصالت هنرفرش ايراني است. از آنجا كه مدت هاست در خارج از ايران، شاهد كپي‌برداري از نقشه‌هاي ايراني و بافت فرش تحت عنوان فرش ايراني هستيم، به جهت مقابله با اين مسئله و جلوگيري از جعل و تقلب فرش دستباف ايراني، شناسنامه‌دار كردن فرش دستباف از ضرورت خاصي برخوردار است.»

اين شركت همچنين هدف اصلي از شناسنامه‌دار كردن فرش ايراني را چنين شرح داده بود: «هدف اصلي شناسنامه‌دار كردن فرش دستباف، حفظ هويت و تاييد اصالت فرش دستباف ايراني و جلب اعتماد مصرف‌كنندگان‌ است. در همين راستا مجموعه ايران گره با ايجاد زيرساخت‌هاي موردنياز، امكان صدور شناسنامه فرش دستباف را فراهم نموده است.»

در دولت قبل تفاهنامه‌اي بين اين شركت دانش‌بنيان و مركز ملي فرش منعقد شد و قرار بود سرورهاي سامانه ثبت شناسنامه با مديريت مركز ملي فرش در اين مركز راه‌اندازي شود؛ البته دولت سابق قول حمايت داده بود ولي با توجه به تامين نشدن نيروي دولتي براي اداره اين سامانه اتفاق خاصي در اين حوزه رخ نداد.

اكنون در آستانه بيست و نهمين نمايشگاه بين‌المللي فرش دستبافت تهران، جامعه فرش از وزير صمت انتظار دارند براي پيشگيري از عرضه فرش‌هاي تقلبي و قاچاق و بازگرداندن اعتبار هنر چند هزار ساله قاليبافي ايرانيان با جديت صدور شناسنامه فرش را پيگيري و اجرايي كند.

پيش از اين نيز مهدي بابايي، رييس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور از سنددار شدن و صدور شناسنامه براي فرش‌هاي نفيس ايراني و نقل و انتقال آن‌ها در دفاتر اسناد رسمي سخن گفته بود.

به گزارش ايران اكونوميست، درحالي كه بهمن ماه سال ۱۳۹۷ رييس مركز ملي فرش ايران وعده‌ي شناسنامه‌دار شدن فرش ايراني را داده بود، اما اين طرح كه مطالبه تعداد قابل توجهي از فعالان حوزه فرش نيز محسوب مي‌شود، همچنان بلاتكليف باقي مانده و چنين به نظر مي‌رسد كه كليد طلايي براي به سرانجام رسيدن چنين طرحي حمايت دولت باشد.

سمپاشي موريانه

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۵۰:۱۱ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]


رئيس مركز ملي فرش ايران:
فرش اهدايي به پوتين با طرح هنري اصفهان و از جنس ابريشم بود

خريدار فرش ابريشم

 

ايسنا/اصفهان رئيس مركز ملي فرش ايران گفت: در اين دولت توجه ويژه‌اي كه به صنعت فرش شده و در حاشيه سفر هر رئيس جمهور به ايران، نمايشگاه فرشي براي ارائه هنر صنعت فرش برپا شده تا زمينه براي توسعه مبادلات تجاري فراهم ‌شود و به رسم روابط تجاري از سوي ملت ايران به هر رئيس جمهور هديه‌اي داده مي‌شود.

فرحناز رافع در گفت‌وگو با ايسنا، درباره نمايشگاه تخصصي فرش كه در حاشيه سفر رئيس جمهور روسيه به ايران برپا شد، اظهار كرد: هديه‌اي كه رئيس جمهور ايران به پوتين داد، توسط فرش قنبري‌نيا به‌عنوان يكي از تجار بخش خصوصي بود. اين هديه از جانب ملت ايران بوده و پيش از اين نيز طبق رسوم روابط تجاري، تجار ديگري به رؤساي جمهور ديگر كشورها از جمله قطر و تاجيكستان هديه داده‌اند و اين كار براي چندمين بار انجام شد.

وي با بيان اينكه به رسم مهمان‌نوازي و تقويت روابط اقتصادي، تجار به ميهمانان خارجي هديه‌اي مي‌دهند، گفت: در اين نمايشگاه نيز فرش ۶ متري ابريشمي خاص دستباف با طرح هنري اصفهان از سوي ملت ايران توسط بخش خصوصي و شركت فرش قنبري‌نيا هديه داده شد كه اين فرش دستباف از جنس ابريشم بود، نه طلا و نه نقره و جواهر.

رئيس مركز ملي فرش ايران با اشاره به اينكه حدود ۶ سال بود ‌كه تسهيلات و توجهي به حوزه صنعت فرش نشده بود، افزود: اكنون دولت سيزدهم با توجه ويژه به صنعت فرش، سياست ديپلماسي اقتصادي فرش دستباف براي توسعه صادرات غيرنفتي را در نظر داشته و مبادلات تجاري با كشورها را در اولويت قرار داده است.

وي درباره نمايشگاه‌هاي تخصصي فرش، توضيح داد: روساي جمهور كشورهايي كه به ايران مي‌آيند از نمايشگاه فرش بازديد خواهند كرد. با اين كار نه تنها هنر فرش ايران به آن‌ها معرفي مي‌شود، بلكه باعث ارتقاء هويت تاريخي و فرهنگي فرش دستباف خواهد شد.

رافع با تاكيد بر اهميت زنجيره ارزشي فرش دستباف، تصريح كرد: در زنجيره فرش دستباف ۲ ميليون نفر فعال هستند كه اگر هركدام به طور متوسط خانواده ۴ نفره داشته باشند، ۸ ميليون نفر و به عبارتي يك دهم از جمعيت كشور از اين صنعت ارتزاق مي‌كنند.

وي ادامه داد: رؤساي جمهور كشورهاي تركمنستان، ونزوئلا، تاجيكستان، قطر و روسيه در حاشيه سفرشان به ايران از نمايشگاه فرش اصيل دستباف ايراني بازديد كردند و پس از اين نيز هر رئيس جمهور در سفر به ايران از اين صنعت با ارزش بازديد خواهد كرد.

رئيس مركز ملي فرش ايران خاطر نشان كرد: توسعه مبادلات تجاري و صادرات غير نفتي، اصلي‌ترين هدف ما از برگزاري نمايشگاه فرش براي رؤساي جمهور كشورها است.

وي تأكيد كرد: با تبادل اين هدايا پيام صلح و دوستي را براي ملت و دولت‌هاي ديگر ارسال مي‌كنيم. با اين كار در كنار هديه هنر ايراني، مبادلات تجاري بسياري انجام خواهد شد، همچنين در ديپلماسي اقتصادي با فرش به دنبال توليد، بازاريابي و بازارسازي جهاني هستيم.

به گزارش ايسنا، رئيس‌جمهور ايران در تيرماه ۱۴۰۱ در هفتمين نشست سران كشورهاي ضامن روند آستانه ميزبان رؤساي جمهور روسيه و تركيه بود كه در حاشيه اين نشست، مركز ملي فرش ايران با همكاري شركت فرش قنبري نيا نفيس‌ترين فرش‌هاي ايراني را در محل سالن اجلاس سران نهاد رياست جمهور به نمايش گذاشت.

در اين نمايشگاه كه در حداقل زمان ممكن طراحي و اجرا شد، نفيس‌ترين فرش‌هاي تمام ابريشم شهرهاي قم، اصفهان، تبريز در اندازه‌ها، طرح‌ها و رنگ‌هاي مختلف ارائه شد.


قاليشويي شهرك اميد

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۳۶:۵۵ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

قالي فيك زير پاي ايراني‌ها

خريدار فرش دست دوم

تحريم، افزايش چندباره نرخ ارز، افزايش مواد اوليه و دستمزد بافندگان فرش جزء دلايل كاهش توليد بوده و اين عقب‌نشيني در حوزه توليد فرصت را در اختيار قاچاقچيان و برخي تجار قرار داده تا با واردات غيرقانوني و سفارش طرح و نقشه فرش‌هاي ايراني به بافندگان افغانستاني، از اين آب گل‌آلود به بهترين شكل ممكن ماهي بگيرند.


به گزارش «شيعه نيوز»، روزنامه شرق در خبري نوشت كه در اقدامي عجيب و كم‌سابقه فرش افغانستان به ايران قاچاق و به جاي فرش ايراني فروخته مي‌‌شود!

قاچاق فرش افغانستان به ايران به حدي رسيده است كه چيزي نمانده تا جاي فرش ايراني را بگيرد.

تحريم، افزايش چندباره نرخ ارز، افزايش مواد اوليه و دستمزد بافندگان فرش جزء دلايل كاهش توليد بوده و اين عقب‌نشيني در حوزه توليد فرصت را در اختيار قاچاقچيان و برخي تجار قرار داده تا با واردات غيرقانوني و سفارش طرح و نقشه فرش‌هاي ايراني به بافندگان افغانستاني، از اين آب گل‌آلود به بهترين شكل ممكن ماهي بگيرند.

 

بسياري از فرش‌هايي كه به ايران قاچاق مي‌شوند، در برخي از فروشگاه‌ها و حتي نمايشگاه‌هاي فرش به نام فرش بلوچ، تركمن، خراسان و حتي قشقايي به فروش مي‌رسند و فروشندگان اين نوع دست‌بافته‌ها از عدم آگاهي و شناخت خريداران سوءاستفاده مي‌كنند و هيچ اطلاعاتي درباره بافت، نوع رنگرزي و وارداتي‌بودن فرش‌ها به مشتريان خود نمي‌دهند. ‌بايد گفت اين فرش‌ها به نسبت فرش‌هاي ايراني از كيفيت بسيار پايين‌تري برخوردارند و در بهترين شرايط ۱۰ سال دوام دارند.

 

در اين ميان اتحاديه‌هاي فرش، مركز ملي فرش به‌عنوان متوليان فرش دست‌بافت براي برخورد با اين پديده هيچ اقدام درخور توجهي نداشته‌اند.‌ بررسي‌ها از بازار فرش نشان مي‌دهد فروشگاه‌هاي برخي از اعضاي تشكل‌هاي صنفي نيز مملو از فرش قاچاق افغانستاني است.


به گفته بسياري از اهالي جامعه فرش، سليقه‌اي رفتار‌كردن برخي رؤساي مركز ملي فرش، نبود مشوق براي استفاده از شناسنامه فرش و عدم حمايت بخش دولتي از اين اوراق مالكيت و اصالت از مهم‌ترين عواملي است كه صدور معتبر شناسنامه فرش را با چالش جدي مواجه كرده است.‌

سمپاشي پشه

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۴ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۲۰:۱۸ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

گنجينه‌هاي ايراني، نگين حراج‌هاي خارجي

خريدار فرش عتيقه

تهران- ايرنا- چند مورد از آثار هنري و عتيقه‌جات نفيس ايراني از تابلوي «صف سلام» اثر «عبدالله خان» و فرش‌هاي ابريشمي دوران صفويه گرفته تا يك اثر مهم از «بهمن محصص»، در حراجي‌هاي ساتبيز و كريستيز به فروش گذاشته مي‌شود.

 

به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگي ايرنا، در حراجي پيش‌روي كريستيز با عنوان هنر دنياي اسلام و هند شامل قالي و فرش‌هاي شرقي طيفي از اشيا، تابلوها و دست‌نوشته‌هاي نفيس از سراسر خاورميانه، هند و اروپا به مزايده گذاشته مي‌شود.

 

به نقل از وبسايت رسمي كريستيز، نگين اين حراجي يك تابلوي باشكوه و نفيس اثر عبدالله خان نقاش دربار قاجار است كه نوادگان فتحعلي شاه را در مراسم نوروزي صف سلام به تصوير مي‌كشد.

 

اين اثر با شكوه در اوايل دهه ۱۹۲۰ ميلادي توسط فرديك كلي بارتلت (Frederic Clay Bartlett ) هنرمند و مجموعه‌دار فرانسوي در آمريكا خريداري شد و حالا قرار است با ارزش تخميني ۱ ميليون تا ۱ ميليون و ۵۰۰ هزار پوند چكش بخورد.

 

علاوه بر اين تابلوي عتيقه، ايران در اين حراجي ۳۰ اثر ديگر نيز دارد كه از آن جمله مي‌توان به دو نقاشي از ميرعلي تصويرگر معروف دوره قاجار، چند قليان ميناكاري شده از دوره قاجاريه، يك پرتره از محمدعلي شاه قاجار به قلم مصورالممالك و يك فرش ابريشمي پولونزي از دوران صفويه اشاره كرد كه در تاريخ ۴۰۰ ساله خود براي اولين بار به حراج گذاشته مي‌شود.







حراجي هنر دنياي اسلام و هند شامل قالي و فرش‌هاي شرقي كريستيز اول آوريل سال جاري ميلادي (۱۲ فروردين ۱۴۰۰) برگزار خواهد شد.

علاوه بر حراجي كريستيز، هنر ايراني اين روزها در حراجي ساتبيز لندن نيز مي‌درخشد؛ تابلوي مينوتور در ساحل دريا (Minotauro Sulla Riva Del Mare) اثر بهمن محصص در حراجي رنسانس مدرن ساتبيز در كنار آثاري از پابلو پيكاسو و ادوارد مونك به حراج گذاشته شده است. اين اثر سال‌ها در اختيار فرانچسكو بروني بود كه به محصص در ساختن مجسمه‌هاي برنزي كمك مي‌كرد.

محصص نقاش، مجسمه‌ساز و مترجم پيشروي ايراني ملقب به پيكاسوي ايران بود كه نقاشي‌هاي آوانگارد وي از آثار معتبر نقاشي مدرن ايراني محسوب مي‌شود.



مينوتور موجودي اسطوره‌اي است كه بخشي از آن انسان و بخش ديگر گاو نر است.

مينوتور در ساحل دريا با قيمت تخميني ۳۵۰ هزار تا ۴۵۰ هزار پوند به فروش گذاشته شده است.

قاليشويي مجيديه

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۳ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۵۷:۱۶ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]

كاربرد فرش وينتيج در دكوراسيون داخلي

خريدار فرش كهنه

ما در اين مقاله راجع به مزايا و معايب فرش وينتيج يا فرش كهنه نما پرداخته ايم؛ تا انتها همراه تيتربرتر باشيد.
تيتربرتر: هر وسيله يا كالايي كه با پسوند وينتيج همراه باشد، به شكلي كهنه نما، پتينه يا فراتر از آن عتيقه به حساب مي ‌آيد. با اين توصيف، مي ‌توان گفت كه فرش وينتيج، در واقع فرش كهنه نما يا كهنه كاري شده است. اشتباه نكنيد!

اگر به راستي فرش‌ هاي كهنه نما، داراي قدمت زيادي باشند، بايد اتيكت قيمت ‌هاي گزافي را نيز يدك بكشند. اما از آن جايي كه خريد چنين فرش ‌هايي براي عموم مردم ناممكن است، فرش‌هاي پتينه يا كهنه نما به بازار عرضه شده و تنها ظاهر فرش ‌هاي عتيقه و كهنه را همراه دارند.


عده زيادي از مردم به داشتن اجناس عتيقه گران ‌قيمت و خاص علاقه ‌مند هستند، اما به راستي چه تعداد واقعا قادر به خريد چنين كالاهايي هستند؟ اگر پيش از اين با فرش وينتيج آشنا نبوديد، اكنون با شناخت ماهيت آن، روياي هميشگي داشتن فرش هاي عتيقه برايتان به واقعيت تبديل خواهد شد.

در حقيقت به اين شكل تمام متقاضيان فرش ‌هاي عتيقه كه قادر به خريد واقعي اين محصولات نيستند، مي ‌توانند با انتخاب جذاب ‌ترين و تاثير گذارترين فرش‌ هاي وينتيج يا كهنه نما، همان شمايل و حس عتيقه را در منزل خود ايجاد كنند. فوق العاده به نظر مي ‌رسد، اين طور نيست؟ بدون آن كه مجبور به پرداخت مبالغ هنگفت فرش ‌هاي عتيقه واقعي باشيد، مي ‌توانيد با پرداخت هزينه‌ اي معقول، يك فرش به ظاهر كهنه را تهيه كرده و همان فضا را ايجاد كنيد.

هنگام خريد و چيدن وسايل در خانه، صرف اهميت دادن به نظر شخصي و ناديده گرفتن قواعد چيدمان خانه، ممكن است نتيجه چندان خوشايند و زيبايي در پي نداشته باشد.

اين نوع فرش هم در ايران و هم در كشورهاي ديگر از جمله كشورهاي اروپايي، طرفداران زيادي دارد و آن دسته از افرادي كه علاقه مند به دكوراسيون هاي داخلي خاص هستند، فرش پتينه را در شمار گزينه هاي اصلي خود قرار مي دهند.

اين فرش در عين قديمي بودن و اصالتي كه به شما مي بخشد قيمت مناسب تري نسبت به فرش هاي سنتي را دارد. البته ابعاد و اندازه هاي اين فرش نيز متنوع بوده كه توانسته هر سليقه اي را راضي نگه دارد. شايد بنظر شما سبك و مدل فرش وينتيج بسيار خاص بوده و ست كردن آن با انواع دكوراسيون بسيار سخت است، اما اين طور نيست برعكس باور عموم اين فرش به راحتي با هر سبكي مي تواند ست شده و يك دكوراسيون بي نقص را براي شما ايجاد كند.

در نام فرش vintage ، بهتر است بدانيد كه وينتيج يك كلمه ي فرانسوي بوده به معناي قدمت شراب است اما منظور در اين نوع فرش سبك قديمي ميباشد. كه البته با نام ئهاي فرش قديمي و كهنه نما نيز در بازار به فروش مي رسد. اين فرش در عين سادگي، اصالت و جذابيت بالايي را داراست. اين اصالت مورد توجه بازارهاي خارجي بوده و يكي از گزينه هاي صادرات در ايران است.

فرش وينتيج در دكوراسيون داخلي
فارغ از اين كه فرش كهنه نما چيست؟ بايد گفت كه اين نوع فرش داراي اين مزيت است و فرش هاي قديمي و وينتيج هميشه ايده خوبي براي انتخاب در هر قالب دكوراسيوني در خانه هستند.

به واقع اين نوع فرش، داراي اين مزيت است كه در هر دو قالب سنتي و مدرن جاي گرفته و مي ‌تواند با عناصر فضاي داخلي به راحتي سازگاري داشته باشد. كافي است كه از تركيب رنگ درستي استفاده كرده و طرح و نقش فرش را با ساير المان‌ هاي دكوراسيون داخلي هماهنگ انتخاب نماييد.



فرآيند تبديل فرش نو به فرش وينتيج
فرآيندي كه در آن يك فرش دستباف نو به فرش وينتيج و كهنه نما تبديل مي ‌شود، دواشور كردن عنوان مي ‌گردد. در اين فرآيند، فرش ‌هاي دستباف را در معرض هيپوكلريت كلسيم قرار داده و اين ماده رنگ و حالت نو تار و پود فرش را تضعيف كرده و شمايل كهنه و رنگ و رو رفته به آن مي ‌بخشد.

براي انجام اين كار، ابتدا بايد فرش به وسيله محلولي شامل چوبك، خاكستر و آب شسته شود. (اين محلول خاصيت قليايي دارد.) پس از آن هيپوكلريت را به ميزان مناسب با ابعاد فرش، روي تار و پود فرش مي ‌ريزند تا فعل و انفعالات لازم صورت گرفته و در نهايت دوباره فرش را آبكشي خواهند كرد.

پس از انجام اقدامات لازم براي كهنه نما كردن فرش‌ هاي معمولي، بخشي از تار و پود آن ‌ها ساييده به چشم آمده و بخشي به شكل پا خورده شده جلوه مي ‌كند. موضوع مهم در اين فرآيند و محصول نهايي آن، چنين است كه نا هماهنگي در ظاهر فرش ايجاد شده و قرار نيست ساييدگي يا رنگ و رو رفته شدن آن، يكدست باشد. (درست مانند چيزي كه در فرش‌ هاي كهنه واقعي داريم.)

نكته: البته يك روش سنتي نيز براي كهنه نما كردن فرش وجود دارد كه به زمان به مراتب بيشتري نياز خواهد داشت. اگر به ياد داشته باشيد چند دهه قبل، عادت پهن كردن فرش مقابل مغازه‌ هاي فرش فروشي وجود داشت. عابران از روي اين فرش ‌ها عبور كرده و شايد نمي ‌دانستند كه علت آن، كهنه نما كردن فرش است. به اين شكل فرش در معرض تابش مستقيم نور خورشيد و رفت و آمد بالا قرار گرفته و به فرش پتينه و كهنه نما تبديل مي ‌شد.

يك فرصت عالي
حال كه دانستيد فرش پتينه چيست؟ بايد گفت كه يك فرصت عالي در اين ميان وجود دارد: اگر فرش دستباف فعلي منزل شما، تا حدودي تكراري و كسل ‌كننده شده يا بخش‌ هايي از آن مشكلاتي پيدا كرده و ديگر جلوه سابق خود را ندارد، مي‌ توانيد از اين تكنيك براي كهنه نما ساختن فرش استفاده كنيد.

به اين ترتيب، علاوه بر اين كه نياز به خريد يك فرش جديد گران ‌قيمت نخواهد بود، فرش وينتيج جذاب و فوق العاده زيبايي خواهيد داشت! اين يكي از تكنيك‌ هايي است كه به شما كمك مي ‌كند تا تحول قابل توجهي در دكوراسيون داخلي منزل خود به وجود آورده و سبك و استايل آن را به كلي متفاوت سازيد.


ويژگي هاي فرش وينتيج چيست؟


اين فرش مانند ساير فرش هاي موجود در بازار از معايب و مزاياي مختلفي برخوردار است كه ما به صورت اختصار براي شما شرح مي دهيم.

مزاياي استفاده از فرش وينتيج
از جمله مزاياي استفاده از فرش وينتيج، مي ‌توان به موارد زير اشاره كرد:

جلوه زيبا و شيك
داراي طرحي با اصالت
سازگار با سبك‌ دكوراسيون داخلي
قيمت ارزان در مقابل فرش‌هاي كهنه واقعي
تبديل فرش‌هاي قديمي خانگي به فرش كهنه نما
و ساير موارد
در بالا ديديم كه فرش وينيتج چيست؟ (vintage چيست) ما در اين مقاله راجع به مزايا و معايب فرش وينتيج با شما گفت و گو كرديم، اميدواريم پس از خواندن اين مقاله بتوانيد به راحتي فرش مورد نظر خود را انتخاب كنيد.)

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۲۲:۱۷ ] [ ادمين ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی